dinsdag, maart 06, 2007

People Planet Profit

Ik was al een poosje lid van het blad Goede Waar. Dat is een consumentenblad die onderzoek doen over duurzaamheid: voor milieu, mensen en eerlijkheid in de hele productieketen. Goede Waar is ook een van m'n goede doelen.
Al langer zat ik te denken om ook lid te word van het blad People, Planet, Profit. Dat is een soortgelijk (maar veel dikker) blad geschreven over duurzaam ondernemen en MVO. Maar vond het een beetje te duur. Kreeg al wel langer hun gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Vanaf nu zijn die twee bladen samengegaan en krijgt ieder lid van Goede Waar ook PPP. Daarmee is dit (voor mij in ieder geval) een bijzonder goed blad geworden voor niet veel geld.

Een van de artikelen gaat over de doorbraak van het besef dat duurzaamheid niet een hype is van een paar geitenwollensokkenfreaks. Als ruim 80 ondernemers aan de overheid schrijven dat het duurzamer moet, is er wel waat aan de hand. Mensen in het artikel noemen de volgende dingen:

  • Wet van Metcalfe: de waarde van een netwerk neem kwadratisch toe met het aantal deelnemers: dus 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, etc.
  • Wet van de kritische massa: bepaald moment in een sociaal systeem wanneer de ontwikkeling zichzelf versterkt en verder groeit. Economisch bij 14-15% penetratiegraad.
  • Tipping Point: soort sociale epidemie, point of no return: je bent niet meer gek als je over het zachte weer praat en het verbindt aan veranderend klimaat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk Wouter, je enthousiasme voor samen een blad maken! Wij waren er natuurlijk ook al blij mee, maar het mooiste is dat ook van je leden te horen. Kom je nog naar de Algemene Ledenvergadering van Goede Waar&Co?
Lijkt me leuk je daar te onmoeten!

Wellicht dus tot ziens!
Groet namens Goede Waar& Co, Gea Boessenkool, directeur a.i.