zaterdag, februari 24, 2007

Vervolg Second Life

Vandaag stond er in het RD een groot artikel over Second Life. (helaas niet gratis beschikbaar). Er staat ook een stukje bij n.a.v. mijn vorige twee blogposts over SL: hier en hier.

De gedachte over evangelisatie op Second Life laat me niet los. IZB is er ook over aan het denken maar wacht eigenlijk op plaatselijke (hervormde?) initiatieven. Hier ook een aardig stukje met wat (RK) initiatieven die ik nog niet gezien had.

02-03: VU en TU Delft gaan ook op Second Life, evenals b.v. Berenschot en VSO. Ook het gesprek over evangelisatie op SL en concrete initatieven. Zie hier.

03-03: Gisteren in het RD een artikel over evangelisatie in Second Life. Wat mij betreft een artikel met erg opmerkelijke conclusies en een staaltje van vooringenomenheid. Titel: "Geen evangelisatie op Second Life". Laatste zin van de intro: "Hoewel evangeliseren erg belangrijk is, is het toch een brug te ver om te evangeliseren in Second Life"
Met name deze laatste conclusie heeft weinig te maken met de basis van het artikel zelf, waarin 6 mensen aan het woord gelaten worden over evangelisatie op Second Life. Als ik de teneur van die 6 reacties heel kort weergeef, krijg ik het volgende:

  1. IZB: positief, stelt wel de vraag of zij dat kunnen realiseren.
  2. TU Kampen: neigt richting negatief, maar formuleert voorzichtig.
  3. C-WebPromo: positief, geeft wel aan dat 'sommige mensen het niets vinden'.
  4. CGK: neigt naar positief, geeft aan niet genoeg specifiek over SL te weten.
  5. RKK: positief, 'misschien voor toekomst', 'zou een kans kunnen bieden'.
  6. SETC: positief
Ik vraag me daarmee echt af van wie de conclusie: 'toch een brug te ver' komt.

Geen opmerkingen: