woensdag, november 14, 2007

De zieligste mensen van de wereld

Hivos heeft 2 filmmakers naar Afrika laten gaan om op komische manier te laten zien hoe prive hulpprojecten vaak gaan. Ik ben alleen bang dat het niet alleen priveprojecten zijn die mensen op een dergelijke manier verzieligen, als ik kijk naar reclame van sommige 'hulporganisaties' lijkt dat hier veel op. Ook (of juist) vanuit b.v. evangelische kring.

Ik ga ervan uit dat de mensen in de film zelf ook weten dat ze met z'n allen een spel spelen om die gekke Hollanders eens te laten zien wat ze vaak doen.
Zie verder het filmpje hieronder en op http://www.stopdederdewereld.nl/ een langere versie

1 opmerking:

Joitske zei

He, deze is super! Wat vind je dan van Llink televisie over aanpakken en wegwezen? Ik heb het idee dat ze dit heel erg goed vinden en 'ontwikkelingshulp' terwijl het meer 'charity' is vind ik, uitgaande van het idee van zieligheid en helpen. Hoewel ik probeer de positieve kant van doe-het-zelf-projecten in te zien, vind ik dit de moeilijke kant!